Skleněný French press 1 l. KITCHEN CRAFT Le´Xpress
Popis produktu
Jednoduchý french press z odolného borosilikátového skla s nerezovým sítkem a objemem 1 l.
Není určený na přímý ohřev na sporáku.
Obsah: 1 L
Co je French Press?
French Press je termín označující jednoduchou a elegantní přípravu kávy. Jde vlastně o válcovou často skleněnou, nebo kovovou nádobu s pístem, na kterém je umístěný filtr a vršek. Historie tohoto způsobu přípravy kávy sahá až do roku 1852 a do celého světa se rozšířil název French Press
Příprava:
1. French press nádobku postavte na rovnou nekluzkou plochu. Nádobku předehřejte vařící vodou.
2. Použijte čerstvě mletou kávu se střední zrnitostí namletí.
3. Do předehřáté nádobky s vytáhnutým sítkem nasypte kávu (doporučuje se 7g(15ml) na 100ml vody).
4. Přiveďte vodu do bodu varu a nechejte nejméně 40 sekund odstát (správná teplota by měla být 92–96 °C). 5. Polovinu vody nalejte do french pressu a po dobu 20 sekund nechejte kávu rozvinout (káva vytvoří na hladině tenkou vrstvu). Následně dolejte zbytek vody - dbejte na zvlhčení každého zrnka. Po 1 minutě louhování můžete kávu zamíchat, před nasazením filtru můžete lžičkou odstranit vrstvu z hladiny.
6. Kávu luhujte max. 4 minuty. Vršek s filtrem (sítkem) nasaďte na nádobku a sítko pomalu stlačte (pro stlačení nepoužívejte zbytečně velkou sílu).
7. Ihned po stlačení kávu přelejte do připravených nahřátých hrnečků nebo do termosky. Kávu nenechávejte ve french pressu - její chuť se rychle kazí.
Nebojte se experimentovat. Všechno záleží od vaší chuti.
V textu byli použité doporučení odborníků z pražírny DOUBLESHOT - všechno o historii a další užitečné informace najdete na doubleshot.cz.
Další informace
Kód výrobku | KCLXGCAFE8 |
---|---|
Materiál | borosilikátové sklo |