Skleněný French press 1 l. KITCHEN CRAFT Le´Xpress

Skleněný French press 1 l. KITCHEN CRAFT Le´Xpress

Kitchen Craft



Popis produktu

Jednoduchý french press z odolného borosilikátového skla s nerezovým sítkem a objemem 1 l.

Není určený na přímý ohřev na sporáku.

Obsah: 1 L

Co je French Press?

French Press je termín označující jednoduchou a elegantní přípravu kávy. Jde vlastně o válcovou často skleněnou, nebo kovovou nádobu s pístem, na kterém je umístěný filtr a vršek. Historie tohoto způsobu přípravy kávy sahá až do roku 1852 a do celého světa se rozšířil název French Press

Příprava:

1. French press nádobku postavte na rovnou nekluzkou plochu. Nádobku předehřejte vařící vodou.

2. Použijte čerstvě mletou kávu se střední zrnitostí namletí.

3. Do předehřáté nádobky s vytáhnutým sítkem nasypte kávu (doporučuje se 7g(15ml) na 100ml vody).

4. Přiveďte vodu do bodu varu a nechejte nejméně 40 sekund odstát (správná teplota by měla být 92–96 °C). 5. Polovinu vody nalejte do french pressu a po dobu 20 sekund nechejte kávu rozvinout (káva vytvoří na hladině tenkou vrstvu). Následně dolejte zbytek vody - dbejte na zvlhčení každého zrnka. Po 1 minutě louhování můžete kávu zamíchat, před nasazením filtru můžete lžičkou odstranit vrstvu z hladiny.

6. Kávu luhujte max. 4 minuty. Vršek s filtrem (sítkem) nasaďte na nádobku a sítko pomalu stlačte (pro stlačení nepoužívejte zbytečně velkou sílu).

7. Ihned po stlačení kávu přelejte do připravených nahřátých hrnečků nebo do termosky. Kávu nenechávejte ve french pressu - její chuť se rychle kazí.

Nebojte se experimentovat. Všechno záleží od vaší chuti.

V textu byli použité doporučení odborníků z pražírny DOUBLESHOT - všechno o historii a další užitečné informace najdete na doubleshot.cz.

Další informace

Kód výrobku KCLXGCAFE8
Materiál borosilikátové sklo